Ομάδα Ρομποτικής 2020

Ομάδα Ρομποτικής 2020 του Δημοτικού Σχολείου ?Χαρίσιος Μούκας?, θα κατέβει φέτος για δεύτερη φορά στον διαγωνισμό με δυο ομάδες από 6 μαθητές η κάθε μια (μία από κάθε τμήμα της Στ? τάξης) υπό την επίβλεψη (προπονητή) του εκπαιδευτικού πληροφορικής Γκιάτα Ιωάννη, στην ανοικτή κατηγορία «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci», για μαθητές Γ? ? ΣΤ? Δημοτικού. Οι μαθητές και μαθήτριες παίρνοντας ως πηγή έμπνευσης τις εφευρέσεις από τον Αρχιμήδη μέχρι και τον  Da Vinci, θα πρέπει να ψάξουν τι θα κάνουν, να το αναπτύξουν, να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα ολοκληρωμένο μοντέλο (εντοπισμός προβλήματος ? καταιγισμός ιδεών ? problem solving ? σχηματισμός ομάδας και καταμερισμός εργασιών ? αποτέλεσμα). Θα κληθούν να συναρμολογήσουν το ρομπότ τους και θα κινήσουν μέρη της κατασκευής είτε με παροχή ρεύματος είτε μέσω του υπολογιστή με αυτοματισμούς.

Για την προετοιμασία για τον διαγωνισμό, η ομάδα ρομποτικής συναντιέται κάθε βδομάδα από τα τέλη Νοεμβρίου για μιάμιση (1:30?) ώρα τουλάχιστον, εκτός διδακτικών-εργασιακών ωρών (σύμφωνα με το Αρ.Πρ. Φ15/6486/Δ2/17-1-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας), στο εργαστήριο πληροφορικής του Δημοτικού Σχολείου ?Χαρίσιος Μούκας?.

Οι Περιφερειακοί Διαγωνισμοί αποτελούν το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού. Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2020.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *