ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΜΑΣ

Δημοτικό Σχολείο “Χαρίσιος Μούκας”

Οι μαθητές μας προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα λογότυπο αντιπροσωπευτικό του σχολείου μας Χαρίσιος Μούκας, έπειτα από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων τους. Δέχτηκαν με χαρά την πρόταση.

Με την καθοδήγηση της Εικαστικού του σχολείου μας κας Ελένης Δινοπούλου δημιουργήθηκε το project.

Αρχικά έγινε παρουσίαση τι είναι το λογότυπο, τι αντιπροσωπεύει ποιες σκέψεις μας οδηγούν στη δημιουργία του. Παρατήρησαν  το κτίριο την κατασκευή του και την ιστορία του με τη βοήθεια των δασκάλων τους.

Στη συνέχεια στο μάθημα των Εικαστικών έγραψαν τις  σκέψεις- ιδέες τους.

Κατόπιν συζήτησης κράτησαν  στοιχεία που  αντιπροσωπεύουν το σχολείο και τέλος ζωγράφισαν ? σχεδίασαν τις προτάσεις τους. Ήταν όμως αρκετά δύσκολο γι αυτά να κατανοήσουν τον αφαιρετικό τρόπο σκέψεις που χρειάζεται ώστε να δημιουργηθεί ένα λογότυπο.

 Η εικαστικός του σχολείου μας  σχεδίασε μια  σειρά από λογότυπα λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια- ζωγραφιές και τις προτάσεις των μαθητών. Αφού παρουσιάστηκαν στο σχολείο αποφασίστηκε σαν πιο αντιπροσωπευτικό το παραπάνω.

Η κα Ελένη Δινοπούλου μας διευκρίνισε  ποια είναι τα στοιχεία που κράτησε ( μέσα από τις ιδέες των παιδιών) και σχεδίασε και ηλεκτρονικά το λογότυπο.

Υπάρχουν:

  • Δύο κίονες αντιπροσωπευτικό του νεοκλασικού κτιρίου του σχολείου Χ.Μούκας.
  • Το βιβλίο για σκεπή αγκαλιάζει και συμβολίζει τη γνώση.
  • Μοιάζει και με πουλί με ανοιχτά φτερά , χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές φοιτούν και έπειτα ανοίγουν τα φτερά τους και φεύγουν.
  • Τα δύο μαζί  σχηματίζουν το γράμμα Μ «Μούκας».
  • Τα σκαλιά που επίσης μας οδηγούν στη γνώση.
  • Τα χρώματα ένα ιδιαίτερο πράσινο μας παραπέμπει στα παλαιά θρανία και στην παλαιότητα του σχολείου και το κίτρινο το χρώμα του ήλιου.
  • Οι τρεις πιτσιλιές χρώματος στα σκαλιά είναι μια εικαστική πινελιά με τα τρία βασικά χρώματα, (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, μέσα από αυτά δημιουργούνται όλα τα υπόλοιπα).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *